tisdag, juni 28, 2005

La Gazelle


Utanför La Gazelle på Gamla Brogatan i centrala Stockholm står grovhuggna träbord och stolar. Själva lokalen har vuxit och gjorts i ordning på senare tid och mosaikklädda bord, rosa- och grönmålade väggar och klarblått kakel i en osannolik blandning kämpar för att dra uppmärksamheten från den stora glasdisken. Här ska du äta lunch!
Ställ dig bara i kön som ringlar framför disken. Medan du väntar har du dubbel underhållning. Dels i form av innehavarens fantastiska prat, dels genom all mat som lockar bakom glaset.

Couscous, mört lammkött, smakrik merguez, kyckling, hoummos, olika grönsaksgrytor, marinerad kronärtskocka, persiljekryddade sallader, starkt kryddade såser... Frestande nordafrikansk mat. Och allt kan du få på en rågad tallrik, för knappa 70 kronor. Släng dig i väggen, Drottninggatans urblekta lasagne.

3 kommentarer:

messerschmitt sa...

Schysst hak!!!

För sjuttio bagis så får man rikligt med mat inkl. dricka.

Min tallrik var fylld med med delikata röror (veg.) tillsammans med ris och cous cous som bas. Hummusen är den bästa jag någonsin smakat...

För den som har förkärlek för stark mat så finns den två riktigt starka såser, tillochmed jag som ätit stark koreansk mat i åratal började nästan svettas lite.

Mer afrikansk mat till folket!!

Rekommenderas starkt!!!!!!!!!!!

Frida sa...

Word. Jag har inte varit där på ett tag, men i morgon ska jag dit och äta lunch med två kompisar som inte varit där än.

messerschmitt sa...

Kan rekommendera stressade pendlare at prova en baguette för ynka 40kr, finns i mörkt o ljust bröd. Perfekt att äta på tåget, La Gazelle ligger ganska nära centralen.