måndag, april 18, 2005

Thailändsk curry med kyckling och potatis

På Jip Joy, thairestaurangen här i Årsta, har dom en rätt som ser ut ungefär så här. Som alla bra recept är den både god och enkel. Och om du använder lätt kokosmjölk så blir den inte så fet heller.

5 personer:
3 kycklingfiléer
3 stora potatisar
1,5 gul lök
1 burk kokosmjölk
2 dl vatten
2-3 msk röd curry i pastaform (smet på burk alltså)
1 vitlöksklyfta (eller fler om man vill)

Bryn currypastan lite i en kastrull. Häll sedan i kokosmjölken och vattnet. Pressa ner vitlöken och salta lite. Dela kycklingen i ganska grova bitar (kanske 6 per filé) och potatisen i lika stora bitar. Klyfta löken. Koka kyckling, lök och potatis i kokosmjölken tills potatisen är mjuk och kycklingen genomkokt. Skumma bort eventuellt skum. Smaka av med salt.
Servera med kokt ris.

Inga kommentarer: