onsdag, april 20, 2005

Fetaostfyllda köttfärsbiffar

Biffar och biffar, bollar är väl egentligen mer sanningsenligt. Fetaost kan piffa upp det mesta. Men det är örterna och vitlöken i färsen gör att biffarna blir extra goda.
Använd riktig fetaost i bit. Det blir krämigast och godast.

Ungefär 4 portioner
400 g nötfärs
Färsk hackad persilja (eller frusen, men inte torkad)
Färsk hackad basilika (samma sak här, frusen funkar)
2 vitlöksklyftor (minst)
Fetaost
Salt och svartpeppar

Skär fetaosten i tärningar. Gör dom inte för små, det är gott med mycket ost i biffarna. Krydda färsen med vitlök örter och salt och peppar. Forma små bollar av färs och tryck in en fetaostbit. Försök få färsen att ”sluta tätt” runt osten. Då läcker inte osten ut i ugnen.
Bryn biffarna/bollarna i en stekpanna och lägg dem sedan i en ugnsfast form och stek dem klara i ugnen. Universaltemperaturen 200 grader funkar utmärkt.

Du kan servera biffarna med tzatziki och klyftpotatis. Men de blir också väldigt goda om du låter dom koka med lite grann i en god tomatsås och sedan serverar ris till. Recept på tomatsås kommer.

2 kommentarer:

Karin sa...

Ska testa detta recept ikväll! Låter gott!! =)

Anonym sa...

Dessa är jättegoda! Tack för tipset!