onsdag, april 27, 2005

Dala Husby Hotell

I Franska matsalen på Grand kostar en trerättersmeny med vin lika mycket som en sjurättersmeny med dryckespaket, bastu, bubbelbad, hotellrum, frukost och lunch kostar på Dala Husby Hotell. Maten i matsalen vid Dalälven håller samma höga klass som den på Grand. Och servicen är bättre. Prisvärt med andra ord.

Faktum är att jag åt en av mitt livs absolut godaste middagar på Dala Husby för ett par månader sedan. Bland annat ingick en rosarimmad röding med tonicsorbet och jordärtskocka. Och en himmelsk ankkorv som fortfarande hemsöker mina ljuvaste drömmar.

Dala Husby drivs av Viktor Angmo och hans fru Malin. Viktor Angmo har tidigare jobbat på Fredsgatan 12 och han blev korad till årets viltkock för ett par år sedan. Han kan verkligen laga mat!

Om ett par veckor ska vi dit igen. För sju nya rätter och promenader längs älvstranden.

Inga kommentarer: