torsdag, juni 07, 2007

Världens snabbaste tårta?

Gräddtårta är godare än man minns. Särskilt gott dagen efter - dagen efter du gjort tårtan alltså, inte dagen efter du gjort andra dumheter, även om det förmodligen är gott då också, om man bara ätit något salt först - för då har tårtan hunnit bli riktigt saftig.
Dessutom passar gräddtårta fint på sommaren. Det var dock inte anledningen till att jag valde gräddtårta just nu, det var helt enkelt för att det är så infernaliskt enkelt och snabbt att svänga ihop. I alla fall om man fuskar.
För att kalla den här tårtan för hemgjord är nästan att tänja väl mycket på det begreppet. Men det spelar ingen roll, den blir godare än mången konditorikaka.
Färdigköpta tårtbottnar, banan, hallonsylt och vispgrädde är allt du behöver, men visst - du får mosa bananerna, vispa grädden och lägga ihop tårtan själv.

Världens snabbaste tårta?
1 paket tårtbottnar
3 bananer (bra tillfälle att bli av med de där övermogna som ligger i fruktskålen)
hallonsylt
2 dl vispgrädde
valfri form av dekoration (kan uteslutas)

Mosa bananerna och vispa grädden. Rör ner en skvätt grädde i bananmoset. Lägg en botten på ett fat och bred banan på den. Täck med nästa bottenlager och bred på generöst med hallonsylt. Lägg på den sista bottnen, eller locket borde det ju vara, och täck hela härligheten med vispgrädde. Dekorera med bär, nonstop, födelsedagsljus eller, som jag den här gången, chokladsås på tub.

4 kommentarer:

bani sa...

När jag var liten åt vi den överblivna tårtan till frukost jämt. :)

natz sa...

det måste inte alltid vara komplicerat för att bli gott :)

sillen sa...

Empiriska studier har visat att gräddtårta definitivt är allra godast dagen efter
att man gjort något dumt. Godare än pizza faktiskt.

Frida sa...

Men Sillen, du gör väl aldrig något dumt?