söndag, november 19, 2006

På fina gatan


Det finns inget som är så bra som besök för att man ska komma iväg och titta på dom där sakerna man länge velat se. Min syster var här i helgen, och nu har jag äntligen sett Hallwylska palatset. En guidad tur för 40 kronor, som hittat. Tyvärr fick vi inte se någonting av tjänstefolkets utrymmen, och köket var stängt för besökare på grund av ett barnkalas (undrar vems barn som får gå på kalas i Hallwylska palatset?), så jag måste absolut dit och titta igen.

Efter en dryg timmes kultur var vi rejält fikasugna, och det slumpade sig så att vi hamnade på Gateau. Det är inte varje dag en fralla, kaffe och kaka i kal, bullrig miljö full av skrikande barn och en och annan hund(!) kostar 108 kronor. Men frallan med rostbiff och bacon var riktigt bra. Och den härliga chokladtårtan med smakrik, mäktig mousse dekorerades med såväl hallonsås som citronmeliss och en färsk jordgubbe.

Ibland måste man helt enkelt unna sig lite lyx. Och med tanke på att vår lägenhet faktiskt kostade fler kronor än vad Wilhelmina och Walter betalade för sitt 40-rumspalats med stall och garage, kanske det inte mer än logisikt att uppgradera valet av kaffehak några snäpp.

1 kommentar:

Gitto sa...

Vad roligt att läsa ditt inlägg, jag och Magnus har planerat in ett besök på Hallwylska palatset nästa vecka när vi kommer upp till Stockholm! Hoppas det inte är något barnkalas den här gången, för jag vill gärna se köket. :)