måndag, november 13, 2006

Förra veckans italienare

Liksom pizzerian på Jaxtorget i Borlänge så hette förra veckans italienare Venedig.
E åt en pasta med oxfilé och svamp, och jag åt en ganska smaklös anrättning bestående av fläskfilé med tomat- och basilikasås. Till det fick jag klyftpotatis och utsikt över ställets väggmålningar.
Roligare än så var det inte för drygt hundralappen per portion.

Börjar tröttna på förment italienska restauranger som tycker allt som behövs på menyn är bruschetta, en oxfilépasta med svamp, en kycklingpasta med vitt vin, en lasagne och en frutti di mare (och i vissa fall 40 olika pizzor). Steget från kinarestaurangernas friterade kycling och sötsura sås känns lite för kort.

Det italienska köket är betydligt godare och intressantare och förtjänar bättre representation.
Heja Soweto (Uppdat: eh, Serwito menar jag naturligtvis, vi pratar ju om restauranger och inte sydafrikanska stadsdelar) och Linguini, säger jag. Tipsa gärna om fler bra italienare, de måste ju finnas därute?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag var på Lo Scudetto http://www.loscudetto.se/index.php?id=7 för någon vecka sedan det är ju så många som säger att det är en toppenkrog. Jag säger nja....dom har nog haft sin glansperiod eller så har undertecknad blivit för bra matlagare.........jag lagar bätte mat hemma. Din fråga är utmärkt och eftersom jag ännu inte har någon blogg där jag kan ställa smarta frågor så får jag tjuvläsa svaren på din.

Hälsar,

Eva

Maria sa...

Min favorit sedan många år är Serwito på Regeringsgatan, god mat och trevlig service. Helena har bloggat om det.

Frida sa...

Oj, Serwito var det ju som jag också menade. Soweto är en del av Johannesburg i Sydafrika och har förmodligen mycket lite att göra med Stockholms och Sveriges italienska restaurangutbud ... Skyller på förkylningshjärna.

Maria sa...

Ha ha, jag reflekterade inte över det mer än "jaha en italienare som jag inte känner till". :-D

Anonym sa...

Man undrar om du är en av krogrecencenterna på DN på Stan. Jag tror att du ligger före i tanke och handling. Läs dagens krogtest, där man efterlyser justa italienska restauranger http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=660&a=588885.

Eva

Frida sa...

Åh jag önskar att jag var krogrecensent, vilket drömjobb att få betalt för att äta gott.
Jag såg recensionen och noterade glatt att jag varken ätit på Tarantino eller Döden i grytan, så lite tips blev det ju. Och i rättan tid som sagt :-)