tisdag, oktober 31, 2006

Cyberkocken avgjord


Det var ingen enkel uppgift att kora månadens Cyberkock. Alla deltagande bidrag var riktigt, riktigt bra och väldigt varierande, trots att alla bidrag för ovanlighetens skull var helt vegetariska(!). Man blir stolt att stå som "arrangör" en sån här omgång. Tänk att så mycket gott kan skapas av zucchini, ägg, plommon och matpyramidens bas.

Genom konfererande med min bisittare Löksillen, a.k.a Tufsen, a.k.a En smartare person, har en värdig vinnare dock kunnat utses.
Månadens Cyberkock har skapat en enkel, snabb och lockande rätt som tilltalar barn och vuxna av alla åldrar såväl som alla plånböcker. Grattis Anette! Din Fattiga riddare med plommon- och zucchinikompott visar att god mat inte behöver krånglas till. (Dessutom gillar vi brännvin i köket).

Stort grattis även till Brazilian Linda som med sin spännande meny utan tvekan kammar hem titeln "Folkets val" med hela 34 % av 98 avlagda röster.

Ilva får glädjas åt titeln "Fenomenal fantasi" för sin kreativa trerättersmeny, där alla tävlingsingredienser fått plats i samtliga rätter, och där den kanske mest udda ingrediensen plommon fått kliva fram ordentligt i rampljuset. Grattis till dig!

Varma applåder även till resten av startfältet! Gittos galette känns som en riktig höjdare, där plommonens sötma kompletterar fetaostens sälta. Och en titt på Magnus meny kan få den mättaste att bli hungrig igen.
Kinnas soppa med spännande plommondessert utstrålar trivsel och får en att vilja kura ihop sig i köket efter en lång höstpromenad, och Jennys säsongshyllning med kantareller, rösti och linser skulle inte alls sitta fel en kväll i lag med goda vänner och ett par glas rödvin.

Tack för den här gången! Nästa gång blir det Anette som får utse novembers Cyberkock. Så var beredda.

7 kommentarer:

Anne sa...

Woohoo! Grattis till vinnarna! :)

Ilva sa...

Och jag glads-fenomenal fantasi! Wow! Tack!! Och jag ar sa glad att Annette vann for jag gillar hennes bidrag sa mycket!

Gitto sa...

Helt rätt vinnare! Grattis allesammans!

Brazilian Linda sa...

Tack. Jag håller med övriga, Anettes bidrag är mycket ¨läskande¨ :)

Kinna sa...

Tack Frida för bra val, jag gillade verkligen Anettes kreation.

jenny sa...

Bra val! Fina vinnare med spännande recept i alla kategorierna!

Annette sa...

Oj då!

Kom precis tillbaka från en veckas snabbsemester, och blev väldigt överraskad.

Tack!