torsdag, oktober 26, 2006

And the nominees are...

Nu drar det ihop sig.
Sju bidrag har kommit in till månadens version av Cyberkocken, och det råder ingen som helst brist på fantasi och skaparglädje. Man kan tydligen göra i stort sett vad som helst med zucchini, ägg, plommon och en valfri ingrediens från matpyramidens bas.
Månadens trender tycks vara utlandssvenskar och flerrätters. Fyra av deltagarna har valt att göra menyer med flera rätter, och lika många av dem bor i andra länder än Sverige.

Läs och njut, och glöm för allt i världen inte bort att rösta i Folkets val. Du har nästan hela resten av Oktober på dig att rösta, vilket innebär att de sista rösterna ska ha kommit in vid tisdag lunch.

Brazilian Linda slog på stort med en trerätters, där hon delade upp ingredienserna zucchini, plommon, ägg och valfri "basmat" mellan rätterna. Till förrätt lagade hon Enbärsdoftande Zucchinisoppa med Tranbär & Cashewkex. Huvudrätten bestod i Polentasnittar med Rosépeppar Zucchini & Nektarinchutney och middagen avslutades med Mandelkaka med honungsglaserade plommon och Jordgubb & Enbärsglass


Jenny på Kaboom omfamnade hösten i en vegetarisk rätt: Potatis- och sötpotatisrösti med ugnsbakat grönt, puylinser och trattkantareller

Ilva från Aglio e olio lyckades få in alla tävlingsingredienserna i alla de tre rätter som hennes tävlingsbidrag bestod av: Rissallad med zucchini, plommon, ägg och balsamicovinägrett till förrätt, Risbollar med zucchini och het plommonsås till varmrätt och Plommonkrämsfyllda riskorgar med ingefärskanderad zucchini som sött avslut.

Margit från bloggen med det fantastiska namnet Kärlek, mat och folköl, frestar med en Zucchini- och plommongalette, uppiffad med fetaost och oliver.


Och i Amsterdam friterade, gratinerade och bakade Magnus till en festmåltid med tre rätter. Även han har använt alla ingredienserna i alla sina kreationer: Potatis- och courgettekakor med fejk-thai inslag i form av en sweet chili sås med plommon och koriander följt av Öppen lasagna med grillad courgette, plommon-tomatsås och ett frasigt parmesantäcke och till sist Courgette-/plommonmuffin med philadelfiaglasyr.


Kinna från Kinnas blogg, mormors mat lockar med en lågmäld Körveldoftande zucchinisoppa och vitlöksbröd och bjuder spännande Söta kroppkakor med plommon som dessert.


Sist, men inte minst, har Anette lagat till en riktig klassiker med ny frestande twist i sitt franska kök: Pain perdu à la compotée de prunes et courgettes - Fattiga riddare med plommon- och zucchinikompottDet är alltså som ni ser långt ifrån något lätt val som ligger framför oss. Men ta tjuren vid hornen, och rösta på din favorit!

Cyberkocken: Vem röstar du på i Fokets val?
Brazilian Linda
Kaboom
Aglio e olio
Kärlek, mat och folköl
Magnus i Amsterdam
Kinnas blogg, mormors mat
Anettes franska kök
Free polls from Pollhost.com

4 kommentarer:

Ilva sa...

Tack Frida for sammanstallningen! Det ar otroligt vilken variation det ar!

jenny sa...

Det ser ut som en svår uppgift för juryn aka dig Frida, hur proffsiga och fantasifulla bidrag som helst ju!

löksillen sa...

Oerhört lyckad omgång av cyberkocken! Alla deltagare verkar ha gjort jättegoda rätter, och jag räknar med att prova flera av dem. Men jag tycker nog att ett bidrag var en extra värdig vinnare, det ska bli spännande att se om juryn och resten av folket håller med mig.

löksillen sa...

Förresten var alla rätterna vegetariska (förutom fisksåsen i Magnus förrätt). Toppenbra!