måndag, augusti 07, 2006

Dille deux milles

Gillar du att smaka obskyra ölsorter så kan Delirium vara något för dig, stället alltså, inte tillståndet. Vid Kronhusbodarna i Göteborg (bortre högra hörnet från Nordstan räknat) håller ölserveringen till. Jag skriver ölservering, för pub känns inte riktigt som rätt ord. 2000 ölsorter ska finnas i sortimentet, däribland japansk stout och mörk öl från Färöarna. Listan fyller en tjock pärm, och ölen står sorterad efter ursprungsland. Även den som till äventyrs föredrar alkoholfri öl har ett gäng att välja bland.

I de ljusa, fräscha lokalerna, som mer ser ut som en modern restaurang än ett ölhak, samsas svartrockare med pensionärer och propra och mindre propra trettionånting. Där finns utrymme för såväl barhäng och bordssittande som fåtöljslappande.

Det påstås att Delirium även erbjuder en matigare meny, men i vår pärm var den sidan bortplockad. Det som kom från köket såg i alla fall lovande ut.

Men det enorma ölutbudet till trots (eller kanske just på grund av ölen) det som väckte mest uppmärksamhet i vår lilla skara var den automatiska handuksutmatningen på toaletten.

2 kommentarer:

e sa...

Om du känner för belgisk öl i Stockholm så kan jag rekommendera Akkurat eller Freys. Maten på Freys är sådär men Akkurats musslor är fantastiska och deras trappistostar...

Frida sa...

Tack för tipset! Har faktiskt inte varit på något av ställena.