Spremuta
Jag saknar min dagliga spremuta d'arancia - färskpressad apelsinjuice. Oftast av blodapelsiner, ibland sötad med lite socker, alltid från en apelsinlund i närheten.
Sicilien kryllar av apelsiner, även om exporten på senare tid har stött på konkurrens i form av amerikanska, kärnfria och lite sötare frukter. Och den färskpressade apelsinjuicen i Taormina är ljusår ifrån ens den dyraste förpackning köpejuice.
De första dagarna av vår bröllopsresa fanns alltid en kanna spremuta på hotellets frukostbuffé. Men med tiden blev leveranserna allt opålitligare. Då fick jag köpa min fix på stan i stället, gärna i samband med en espresso.
Espresso råder det ingen brist på i sommmar-Stockholm. I fredags pausade jag och Marjaneh Bakhtiaris Kalla det vad fan du vill* med en kopp i gamla stan. I höst ska jag och min käre make gå kaffekurs hos systrarna.
*som toastmaster Elisabeth coolt nog är redaktör för.
1 kommentar:
Jag vet. Jag ÄR cool. ;-)
Skicka en kommentar