onsdag, juni 21, 2006

Mindre burk

Den tydligen tysksvenska yoghurten "Turkisk yoghurt" har hittills sålts i enlitershinkar. Praktiskt om du ska laga mat till en hel fest. Mindre praktiskt om du bara ska svänga ihop en tzatziki till två personer, inte har lust att äta yoghurtbaserad mat varje dag i en vecka, och hatar att slänga mögliga rester.
Nu finns den i mindre förpackning (500 g). Såg den på konsum på Centralen så sent som igår. Trots det valde jag bort den lilla hinken för en vanlig burk matlagningsyoghurt. Mindre yoghurt, mindre pengar och mindre släng.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja använder turkyoghurten till allt, med det ska vara den turkiska den är mer neutral än den grekiska:

Har slutat köpa gräddfil tar istället yoghurten, pröva till sillen i midsommar, perfekt.
Står det kesella eller lätt creme fraise i receptet ta yoghuren. Desssutom som du själv är inne på alla vairanter på guckor och såser.
Katterna får en slurk om dagen.

Men jag får väl erkänna att just till tsatziki blir det bättre med avrunnen 3% mild yoghurt.

Tar du hinken längst bak i mjölkkylen så håller den sig nästan 3 veckor.

Hälsar Eva som inte har provision

Glad Midsommar

Frida sa...

Tack detsamma!
(Och tur att du skrev det där om provision, jag började just undra ;-) )

Anonym sa...

För oss norrlänningar finns Norrmejeriers turkiska yoghurt i 5 dl burk ... och nej, jag har inte heller provision ... *fniss*

Hälsar/
Veronica

bani sa...

Grejen är ju, att innan man köper den där stora hinken med yoghurt så är man ju grymt sugen, och kan komma på 38 recept som kräver sin yoghurt. Så fort man köpt den vill man bara äta blodpudding eller annat icke-yoghurtmässigt...