fredag, maj 12, 2006

Apelsin medicin

Vårt kylskåp har fyllts av diverse mediciner. En av dem är vanlig hostmedicin - Mollipect. E klagade över smaken så jag blev nyfiken. Enligt etiketten är brygden smaksatt med mentol, pepparmynta och BLODAPELSIN. Vem kom på den ljusa idén? "Jo kom igen, ni vet ju hur gott det är att dricka apelsinjos när man precis har borstat tänderna."

Å andra sidan kanske det är korkat att göra medicin som smakar FÖR bra. "Groggvirket är slut, men vi har en flaska Mollipect."

3 kommentarer:

Elisabeth sa...

Jag VET!!!!! Visst är den helvetes asäcklig! Jag fick den när jag var liten och avskydde den då, sen fick jag den igen nu i vintras när F var sjuk. Och den var LIKA JÄVLA ÄCKLIG som jag mindes.

Å ena sidan var jag glad över att upptäcka att jag inte var ett sjåpigt barn, å den andra sidan tänkte jag samma sak som du...

Jag var till och med nu, i vuxen ålder, tvungen att ta något att äta efteråt.

Prova den! Den är till och med äckligare än den luktar.

Jag är numera säker på att penicillinet med bananester är lika äckligt som jag minns det, det också.

Annette sa...

"Penicillinet med bananester", det måste vara den antibiotika som min dotter påstår smakar "bitter banan", och som det är ett helsike att tvinga i ungarna.

Varför är alla antibiotikatabletter megastora, så att alla under 15 år tvingas inta "bitter banan" i flytande form?

lillasyster löksill sa...

när jag var liten brukade jag fejka växtvärk för att få mig en slurk flytande alvedon. mm-mm vad gott! ...jag kanske ska ta en sväng förbi apoteket idag...