måndag, april 17, 2006

Goda rester

Det är så trevligt när man blir hungrig och kan plocka fram lite pestolax, potatisterrin och couscous-sallad bara sådär.

Gårdagens påskmiddag bestod i sin helhet av:
Sparris stekt i olivolja, med hollandaisesås
Stekt chilikryddad halloumi med granatäppelkärnor
Ört- och fetaostgratinerade rödbetor
Couscous-sallad med bl.a. ruccola, feta och färsk persilja
Potatisterrine
Getostsås
Tomatsås
Ägghalvor med gräddfil/majonnäs, dill och röd rom (vegetarianen fick utan rom)
Pestogratinerad lax
Ungsstekt lammentrecôte
Olika ostar
Bröd med chokladcreme och salt
Smågodis och pistagenötter

Tanken var att det skulle finnas nåt för alla, och såväl vegetarianen som fiskätaren och övriga dinerande verkade nöjda med maten. Lätt att förbereda var den också.

Själv har jag bestämt mig för absolut göra potatisterrinen med lamm och två såser som en ensam huvudrätt någon gång. Getosten och tomatsåsen gick väldigt bra ihop och kombinationen blev en klar favorit hos mig. Recepten var hämtade ur årets påsknummer av Allt om mat.

Mat-Niklas chokladbröd var visserligen spännande, men en allmänt utbredd uppfattning var att flingsalt och choklad var en bra kombination, men att rätten med de olivoljestekta baguettskivorna skulle ha vunnit på förhållandevis mindre chokladkräm. Jag är tveksam till om vi kommer att göra om försöket.

Inga kommentarer: