måndag, mars 13, 2006

Lunch på balkongen

Ja faktiskt, jag åt sen lunch på balkongen idag! Visserligen med vinterkappa och halsduk på men ändå. Den "svenska risotton" med ärter avnjöts med solsken, takdropp och Gentlemän på en skranglig liten pall som fått stå ute i väntan på kassering.

Det är nästan larvigt hur dagsljuset kan påverka humöret. Och jag inbillar mig att jag påverkas mer och mer ju äldre jag blir. Enligt några småkillar som pratade med en äldre dam på tunnelbanan så är jag urgammal. Killarna tyckte det var lagom att skaffa barn när man var 20. Damen tyckte de skulle vänta tills de var 30.
- 30, då är ju livet slut! Då är det bara att ta fram käppen!
Så nu vet ni.

Att våren är på väg råder det ingen tvekan om idag. Den ligger i luften. Kanske var det därför expediten på Duka vid Skanstull ställde följande märkliga fråga till sin kollega:
- Ska vi ta fram påsken?

3 kommentarer:

Ilva sa...

Long time no see, kul att hora av dig! har ar det var men kallt. Men jag skall inte klaga, det finns ju ingen snò och forsythian har borjat blomma sa matt! Hur gar det med brollpsforberedelserna? Och forresten, det var jattekul att traffas! Synd att jag var sa klantig och rusade utan att betala, tack! Jag har satt in pengar pa Emergency for ett sjukhus i Sudan!

Frida sa...

Hej! Ja jag vet jag har tappat bloggandet helt ett par veckor. Det bara blev så.

Väldigt trevligt att träffas som sagt, och ingen fara med notan :-)

Vi var och provsmakade bröllopsförrätten i helgen. Den var högt över förväntan. Förhoppningsvis lyckas vi boka en italienresa också inom kort.

Maria sa...

"30, då är ju livet slut!" Ha ha ha... Då är det bäst att jag som fyller 35 senare i år börjar förbereda begravningen då...

Om det inte blir Sicilien så ska visst Amalfikusten vara fantastiskt vacker. Jag satt och suktade efter resor dit så sent som igår.