fredag, februari 10, 2006

Fredagsbetraktelser

På spisen puttrar en tomatsoppa och i ugnen håller varma mackor på att få färg som bäst. Tomatsoppa och varm ostmacka är faktiskt fenomenalt gott. Och budgetvänligt. Vi fick det hemma, när jag var liten. Då var det Campbells tomatsoppa. Idag gör jag den själv. Och tillmötesgår E:s bisarra krav på att ha vitlökssalt och svartpeppar på några av de varma mackorna.

Var på China Market på Olof Palmes gata idag. Smyghöll i fryst pekinganka och tillhörande pannkakor. Kanske kan bli till en alla hjärtans dag-middag?
Barnslig som jag är tyckte jag att det var hemskt kul att de sålde fryst mat under märket Dodo.

Hyllan med alla spännade såser påminde mig om middagen på Koh pangan i förrgår. Mmmm. Mer om den senare.

På Gullmarsplan stod en tjej och delade ut Sourze. I tidningen fanns vinnarna i en tidigare skrivtävling. Föredömligt nog var temat mat.

2 kommentarer:

Bling Bling Girl sa...

Här lagas det entrecote som jag stuffat med en blandning av vitlök, lite smör, småtärningar av aubergine (måste fylla upp hålet ordentligt + att jag hade en liten snutt i kylen som annars skulle blivit skräp) ett par cocktailtomater, salt, peppar, timjan, rosmarin och kyndel. Köttet ligger nu tight packat i folie på 200 grader i ugnen och väntar på att få sällskap av potatisklyftor som ska ätas till! Ska göra lite sallad också! Mums!

Frida sa...

Låter gott. Alltid bra när kylskåpsresterna kommer till nytta :-)