fredag, januari 06, 2006

Stockholm kaffe med sur mjölk

I ondsags var det min sista dag på jobbet. Sålunda även min sista lunch.

På Sockholm kaffe med mjölk beställde min veganska kollega en vegetarisk pasta utan ost. Han fick ricotta(!)- och karl-johanssvampsfylld tortellini, där någon tagit bort peston för att den innehöll ost, och sedan hyvlat över rikligt med parmesanost. Skrämmande. Han fick byta.

Själv fick jag och en annan kollega vänta på vår mat i närmare en timme. Ursäkten var att "vi ropade upp dom men ingen kom". När jag jobbade som servitris gick vi runt bland borden och frågade om vi inte visste vem som skulle ha vad.

Vi satt och skämtade om vad de gjorde med portionerna när ingen svarade. Om de tänkte "jaja, det var bara en skojbeställning", och slängde bort den. Vi hade fel. De sparar maten i köket tills någon klagar. Sen micrar de den och bär ut den en andra vända.

Färsk pasta som förlorat all sin spänst och klibbat ihop sig. Grillad oxfilé utan tillstymmelse till stekyta. Då hjälper inte ens det fantastiskt goda mörka brödet.

Hoppas på ett tillfälligt snedsteg. Annars har mjölken på Stockholm kaffe med mjölk surnat rejält.

4 kommentarer:

bani sa...

Alltså, jag är helt förfärad. Var det praoelever redan innan terminen börjat? :-O

Frida sa...

Ja inte var det några dietister i alla fall :-)

Mats sa...

Eftersom jag var kollegan som också väntade en timme så kan jag ju bara hålla med dig, Frida.
Jag kommer inte att gå dit en gång till ens under pistolhot. Det skulle vara emot alla mina principer. Nej, tacka vet jag restauranger som gör sitt yttersta för att göra kunden nöjd. Gå till Baguz på Kungsholmen. Där är det andra bullar. Du kommer inte att bli besviken.

Frida sa...

Eftersom jag varit där flera gånger förut utan att ha något att klaga på kommer jag med stor sannolikhet att gå dit fler gånger. Det var trots allt mellandagar och förmodligen en massa vikarier som jobbade. Men vi får hoppas att de undviker att sjabbla i fortsättningen. Särskilt för de pastapriserna...