torsdag, december 22, 2005

Varning för blockchoklad

Här har man pysslat. Med 70-procentig choklad. Vispgrädde. Hallon och färsk chili. Och sen, när man ska till med den sista finishen, ytan, så vill man ha lite smält choklad. Men den 70-procentiga är slut. Man tar blockchoklad. Av princip har man naturligtvis inte köpt den som bara heter "Block"- det är ju som att köpa "hot dogs" eller "grillburgare" - nej "Blockchoklad" ska det vara.

Om det inte vore för en liten liten detalj. Blockchoklad går inte att smälta på ett tillfredsställande sätt. Chokladen blir lagom rinnig ett ögonblick, för att sedan först bli krämigare och till sist gröta ihop sig. Gröt ger ingen vidare finish.

På baksidan av förpackningen läser jag att "Block" är det man ska använda om man vill ha en blank fin yta. Jaha. Det skiter jag i. Jag rullar de av mina julgodisar jag lyckats rädda i kakao i stället.

Nästa gång köper jag 70-procentig choklad så det räcker till både in- och utsida.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Frida!
Tyvärr finns det oftast bara undermålig blockchoklad (tillsammans med block) i de flesta livsmedelsbutiker men det är inte hela sanningen.
Vet du att det finns utmärkt mörk blockchoklad av hög kvalitet? Två exempel i mängden är Valrhona Carraibe (66%) och Manjari (64%) som kan köpas som 200g block men även som chokladkaka.

Frida sa...

Tack för tipset!