torsdag, december 01, 2005

Mobilgalans meny

Gårdagens galamiddag på pappret:

Älgcarpaccio på västerbottenlasagne serveras med pesto

Halstrad röding med mandelpotatis, sidfläsk, chevre och rödvinssky

Havtornssorbet med färska bär och hyvlad choklad

Gårdagens galamiddag på riktigt:

En fantastisk älgcarpaccio under en bit västerbottenlasagne, med en kula fast och smakrik pesto, samt någon slags brödbitar. Otroliga smaker och en riktig höjdare. Önskar att jag hade fler.

En stor fyrkantig bit fisk kluven på mitten med ett lager fläsk och getost däremellan, serverad med hejdlösa mängder färsk timjan, oskalad och skrynklig mandelpotatis och rödvinssky. En i och för sig god men ganska klumpig anrättning som kändes betydlig mer hemsnickrad än den eleganta entrén. Jag åt hälften.

En minimal klick översötad sorbet i botten på ett glas, med några frusna röda bär samt ett spett med ett björnbär, en vindruva och en physalis. Umbärlig.

6 kommentarer:

Elisabeth sa...

Men gratis. ;-D

Skvaller, skvaller från mobilgalan: hörde av en kompis igår att han har en bekant som jobbar på det företag som fick pris för bästa innovation (tror jag) - de fick i alla fall pris för utveckling av ett system som gör att man kan gå in på forum som Lunarstorm osv på mobilen.
Han hade blivit gratulerad av en säljartyp och svarat att det var väl inte så märkvärdigt, det de hade gjort var ju mest ett sätt att få fjortisar att chatta med varandra på nya sätt.
"Men det spelar ingen roll", sa den andra killen, "det handlar om kommunikation, oavsett om det sen är trafficking eller barnporr som man kan använda systemet till så är det bra att utveckla sån här kommunikation." (han använde säkert flådigare ord för kommunikation som jag inte minns nu, men det var essensen av det hela)
Mysiga exempel, va?

Frida sa...

Vilken idiot! Bäst att jag inte kommenterar för mycket för då blir jag bara arg och drar alla över en kam. Men enligt min erfarenhet verkar representanter för säljarsläktet (lite för) ofta ha missat upplysningen totalt.

Elisabeth sa...

Nu förstår jag verkligen inte vad du menar. Det är ju MARKNADEN som bestämmer, Frida, inte säljarna själva.
Ju.

Frida sa...

Absolut. Marknaden kräver fjortisgrabbighet och smårasistiska skämt.

Lisa sa...

Slår vad om att det är samma marknad som krävt Capppuccinopepparkakor!

Frida sa...

Förmodligen :-)