onsdag, juli 20, 2005

Somrig potatissallad


Vejbystrand utanför Ängelholm kan erbjuda mer än salta bad och givande loppisar. Till exempel den här ljumma potatissalladen som min moster bjöd på tillsammans med buljongkokt och ugnsstekt kycklingfilé en kväll när åskan dundrade utanför den lilla gråmålande stugan.

Den salta fetaosten mjuknar lite och gör sig utmärkt till den varma potatisen. Den som vill kan förmodligen med framgång blanda i lite basilika eller färsk persilja.

Färskpotatis
Fetaost
Svarta oliver
Lök
Saft och skal från citron
Olivolja
Salt och peppar

Skär potatisen i halvor och koka den. Tärna fetaosten. Halvera löken, skär den i tunna skivor och "pilla isär" den.
Blanda den varma potatisen med lök och fetaost. Häll över lite olivolja och pressad citron och smaksätt med citronskal. Smaka av med salt och peppar.

3 kommentarer:

Frida sa...

Tack för berömmet :-) Jag ska uppdatera med lite bilder så den blir roligare att titta på.

jo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
jo sa...

Det hände nåt med min förra kommentar... den syns inte. Men den gick i alla fall ut på följande:

Låter hur gott som helst, den här potatissalladen ska jag prova idag. Letade precis efter nåt jag inte provat förr.

Återkommer med recension av salladen i min blogg. ;-)