fredag, april 22, 2005

Snabba snittar

Om du som jag är en sann tidsoptimist kanske du får lite bråttom ibland. Till exempel när du irrar runt bland matvarorna efter jobbet och desperat letar efter alla ingredienser till den där middagen du så spontant föreslog här om dagen när du helt hade glömt bort att du skulle bli tvungen att jobba över flera dagar i rad. Då är det bra att kunna slänga ihop några snabba (men givetvis läckra) tilltugg som håller gästerna sysselsatta medan du lagar mat.
Är du inte tidsoptimist så funkar "snittarna" utmärkt i alla fall.

Lax med saffranscreme:
bröd (ljust eller mörkt spelar ingen större roll. Vi har bråtton här, ta vad du hittar)
creme fraiche med saffranssmak
rökt lax i skivor
dill (överkurs om du är riktigt stressad)


Bre saffrans-creme fraiche på bröden innan du delar dom i lagom stora munsbitar (det går snabbast så). Skär laxen i mindre bitar och lägg en bit på varje brödbit. Du som inte är tidsoptimist kan anstränga dig för att arrangera laxen lite elegant. Toppa med en tjusig dillkvist.

Paprika med krämig getost:
Grön paprika
Chavroux (getost som säljs i en pyramidformad burk)

Skär paprikan i ungefär 3x3 cm stora bitar. Lägg en klick getost på varje paprikabit. Klart!

Har du riktigt, riktigt bråttom är förstås det allra snabbaste att lägga fram lite oliver eller ölkorv eller nåt annat färdig. Personligen är jag svag för dom stora gröna oliverna med ansjovis i.

Inga kommentarer: