
En knapp vecka senare var det dags igen. Julfest på jobbet. Maten kom från en cateringfirma som jag tryvärr glömt namnet på. För det var gott.

Julens bottennapp. En stressig dag med städning och panikjulshoppande resulterade i att det varken fanns tid eller lust för matlagning innan farmor skulle hämtas på tåget. Den färdiggrillade kycklingen var fortfarande lite varm och luktade fantastiskt. Men jag hade missat att fixa sås. Farmor ville dela ett bröst. Torrt, torrt, torrt, och trist, trist, trist.
American Take Away finns i Gävle! Men pizzan dagen före julafton kom inte därifrån utan från det mycket snarlika American Pizza Place. Stor och stark, med kryddad köttfärs, räkor och, ganska vågat om jag får säga det själv, dansk rostad lök på kanterna. Ingen sörjde Klyken.

Julbordsfrukost på julafton. Tre sorters sill, sillsallad, ägg, lax, köttbullar, skinka, prinskorv, Onsalakorv, vitlökspate, Cumberlandsås, cheddar, gräddost och grönmögelost, pappas hembakta vörtbröd och mammas tvådagarsbröd med lingon.

Till julfrukosten dricker man givetvis julmust och snaps.
Rostad lök på kanten - jo, jag tackar jag. Låter som en riktig upplevelse för gom o mage. Hoppas man snart blir kommenderad till Gävle i nåt ärende...
SvaraRadera