Ruccolagratinerad lax med ljummen potatissallad
Ber om ursäkt för lite knapphändiga mått och instruktioner. Tiden räcker inte till just nu.lax i bitar
ruccola
pinjenötter
vitlök
olivolja
salt
peppar
potatis
haricots vertes
champinjoner eller annan svamp
smör
rödlök
salt
peppar
olivolja
Lägg laxen i en smord form. Mixa ruccola och pinjenötter med vitlök och olivolja till en slags pesto. Klicka ut peston på laxen och stoppa in i ugnen.
Stek svampen i så mycket smör du har samvete till och salta och peppra. Lägg ner strimlad rödlök i stekpannan precis innan du tar den från plattan, så rödlöken mjuknar och sötmar lite utan att bli för mjuk.
Koka potatisen i stora bitar. Lägg ner bönorna i vattnet när ett par minuter återstår av koktiden.
Häll av potatisen och bönorna och varva sedan potatis, bönor, rödlök och svamp i en skål. Ringla över olivolja.
Servera laxen med potatissalladen. Gott!
åh mumma! det låter underbart! ska bara hitta ett ställe i Schweiz som säljer bra lax, så ska jag bannemig prova på en gång! tack!
SvaraRadera