En del rätter är så lättlagade att man knappast kan tala om matlagning. Gårdagens middag kan räknas dit. Jag skalade och klyftade helt enkelt några bortglömda potatisar, morötter och en lök och stoppade in alltihop i ugnen tillsammans med olja, salt och peppar.
En bit lax från frysen som fått tina fick så småningom också sällskap av olja, salt och peppar och stoppades in bredvid rotfrukterna, som samtidigt piffades upp med en hel del smulad fetaost.
Sen var det bara att vänta på att fisken skulle bli genomstekt och fetaosten smälta lite lagom. Ingen sås, inget extra, bara lättlagat och gott.
Recept och rekommendationer, tycke och smak, nyheter och gammal skåpmat. Och en hel del svammel.
onsdag, mars 28, 2007
Gravlax i solen
I måndags placerade vi oss vid ett bord på Snaps uteservering på Medborgarplatsen och E gick för att beställa mat. Vi var långt ifrån ensamma om tilltaget, och efter ett tag kom E tillbaka med det dystra budskapet att vi aldrig skulle hinna äta innan parkeringstiden gick ut, eftersom kön var så löjligt lång.
I stället köpte vi smörgåsar i Söderhallarna och satte oss i en trappa i solen. Tunnbrödrulle med potatissallad och gravad lax. Första gravlaxen sen minibitarna jag tjuvåt i julas, så fint den satt. Nu ser jag fram emot min första kalla öl i solen. Men det får bli vid någon anständigare tidpunkt än måndag lunch.
I stället köpte vi smörgåsar i Söderhallarna och satte oss i en trappa i solen. Tunnbrödrulle med potatissallad och gravad lax. Första gravlaxen sen minibitarna jag tjuvåt i julas, så fint den satt. Nu ser jag fram emot min första kalla öl i solen. Men det får bli vid någon anständigare tidpunkt än måndag lunch.
Restriktionerna har släppt
Här frossas det i möglig ost och rått kött. Första kvällen hemma efter BB åt jag en pizza med parmaskinka och bresaola. Och i kylen finns nu alltid någon form av dessertost att tillgå.
Matlagningen är det si och så med. Men jag svängde i alla fall ihop en pasta på överbliven pannkaksgrädde, grönmögelost och parmaskinka. Smulade helt enkelt ner osten i grädden, blandade med kokt pasta och toppade med skinkan. Gott.
Matlagningen är det si och så med. Men jag svängde i alla fall ihop en pasta på överbliven pannkaksgrädde, grönmögelost och parmaskinka. Smulade helt enkelt ner osten i grädden, blandade med kokt pasta och toppade med skinkan. Gott.