tisdag, mars 14, 2006

Dala-Husby revisited

Avsmakningsmenyn förtjänar en egen postning:

Cava

Hembakta minibaguetter, små pomeransbröd och bitar av knäckebröd med ekologiskt smör, getostcreme och örtsalt

Enbärsskum med bitter granité samt regnbågsrom
Kryddpepparrimmad regnbåge med gelé på rödkål, samt glass smaksatt med mörk sirap

Pocherad färsk pilgrimsmussla med len blomkålspuré, vit chokladsås och sevruga-kaviar
Kumeu River Chardonnay 2004

Svensk havskräfta med palsternacka, havskräftskum och syrlig reduktion samt chips av blåstång
Seresin Sauvignon Blanc 2003

Anklever med rökt ål i äppelgelé samt bakad rödbeta
Woodstock Sweet Botrytis

Grön ärtpuré med långkokt fläsksida


Stekt lax med variation på kål samt rårörda havtornsbär, serverad med buljong
Riesling Cuvee 2004

Granité på grönt te och gurka, serverad med citronpulver

Brässerad oxsvans med rotselleripuré samt stensopp, stekt lök och svampskum
Une et Mille Nuits 2002

Kvibille gräddädel med katrinplommon, maskroshonung och mûsli

Jordgubbar med mjölk

Färskostbavaroise på getmjölk med nyponconsommé, nyponsorbet och mandel
Heidi Schröck Beerenauslese 1999

Citrusgelé, mjölkchokladkräm samt glass smaksatt med brynt smör med kryddströssel

Mandelkorg med citruskräm och hallon
Chokladkola Vahlrona Manjari med apelsinkryddad gräddfil

Inga kommentarer: